Takläggare

Takläggare

TM bygg har stor erfarenhet av takarbete. Oavsett om det skall läggas nya tak eller ifall du behöver reparera olika delar av taket kan du anlita oss. Vi kan det mesta inom takarbete och utför även arbete runt omkring om så önskas, såsom hängrännor, skorstensreparationer etc..

Underlagspapp och garanti

Vi använder oftast  täcktpapp från Mataki eller Icopal BMI Monier där vi även är certifierade takpartners. Via oss får ni förlängda garantier på upp till 30 år, medlemskapet är en garanti för kompetens, kvalité och trygghet. Undertaket fungerar som en fuktspärr och skall skydda ditt tak även under extrema förhållanden så som slagregn, och drivsnö. 

Ventilation 

Det är även viktigt att ventilationen är effektiv mellan pannorna och undertäckningen. Luftning av detta utrymme sker främst genom öppningen vid takfot och nock. Valmningar tätas och ventileras med valmtätning och fågellisten monteras vid takfot för att förhindra fåglarnas bobygge.

Takpannor och ytskikt

De flesta väljer att ha betong eller tegelpannor på sitt tak. Andra lösningar vi kan erbjuda är bandfalsad plåt eller integrerade solpaneler. Industritak har oftast kraftig ytpapp som är ett kostnadseffekt alternativ. Samma takpapp används ibland på villor, uthus och garage som en mer kostnadseffektiv lösning.